2.06.2024 г., 22:51 ч.

Сито на времето 

  Поезия » Философска
88 0 0

Най-страшно е, когато си сломен

и сринат от най-близките си хора.
С обида и сълза си съкрушен,
захвърлен кат' ненужна вещ на двора.

 

Разбираш, че раздавал си любов,
но времето следите е изтрило,
че в преспите на тайнствения зов
нещо различно се е преродило.

 

Откриваш, че залъгвал си света, 
а истинската същност си засенчвал,
че сълзите си сливал със дъжда,
а болката - понякога харесвал.

 

Най-страшно е, когато подредиш
на пъзела последната находка
и бързо колелото завъртиш,
за да изтриеш нечия походка...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??