27.12.2007 г., 19:01 ч.

Скалата 

  Поезия
357 0 2
 

Скала се срути от върха на планината.

Повлече с нея мънички скалички.

Със нея втурнаха се в долината,

скалите, срещнали я всички.

Не щеш ли, тя в стена висока се удари,

сама остана, всичко друго - продължи си.

И там сама скала застана...

Сама завинаги остана...

И в самотата на скалата,

под власт е на природните стихии.

Годините проточваха се бавно,

Тя тъжно гледа другите скалички...

Седи все там, самотно и безславно,

Скалата - изоставена от всички!

Нима си мислеше, че с нейната лавина,

нов свят по-хубав ще открие?

И тъй, година след година, след година,

Безсилна! Жално и безмълвно - вие!...

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??