2.03.2017 г., 18:09 ч.  

Скитник 

  Поезия » Любовна, Философска
463 1 3

Мрак. Дъжд.

Някой по улицата крачи.

Бездомник? ...Или скитник,

чието сърце плаче?

Накъде ли този път го води?

От какво ли е принуден,

клетият човек да броди?

Търсещ! Питащ!

С толкова тъга в очите!

- Нали любовта ви кара да пеете,

а не мълчите?

- Веднъж предаден, ще мога ли

отново в някой да повярвам?

- Веднъж съборен, ще мога ли

отново усмивки да дарявам?

 

Да! Силен е човекът,

който може истински да обича.

И въпреки, че подло е ударен,

ще се изправи и пак ще заобича!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??