Мрак. Дъжд.
Някой по улицата крачи.
Бездомник? ...Или скитник,
чието сърце плаче?
Накъде ли този път го води?
От какво ли е принуден,
клетият човек да броди?
Търсещ! Питащ!
С толкова тъга в очите!
- Нали любовта ви кара да пеете,
а не мълчите?
- Веднъж предаден, ще мога ли
отново в някой да повярвам?
- Веднъж съборен, ще мога ли
отново усмивки да дарявам?
Да! Силен е човекът,
който може истински да обича.
И въпреки, че подло е ударен,
ще се изправи и пак ще заобича!