17.03.2015 г., 19:58 ч.  

Скреж 

  Поезия » Любовна
423 0 0

Заскрежени са прозорците. Полъхва студ.

На зимата последен опит е да вледени света.

 

Събуждам се, в обятията ми сънуваш друга.

Опитвам да избягам, а връщам се, не мога.

 

Оставам още час, мълча насила.

От пода дрехите събирам. И боли ме.

 

Ръце, които сплитаха се през нощта,

Сега висят отпуснати… и няма я страстта…

 

Очите ни избягват онзи миг, когато

Признаваме, че просто бягаме. Безгласно.

 

Таксито идва. Още няколко безсмислени минути.

Кафето е със захар, а горчи. Цигарата е люта.

 

Усмихваме се задължително, а гледаме встрани.

И страх ни е, че ще се видим след някакви си дни.

 

Вратата хлопва. Точка. И спасени сме. Завинаги.

И заскрежени са прозорците. И зимата е ледена.

© Елена Даскалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??