Коя съм аз –
мехурче на повърхността,
камъче на дъното,
перце,
от гургулица паднало
или песен –
част от славееви трели,
от вятъра понесена?
Какво съм?
Вероятно там,
дълбоко в мен
е скрита истината –
че част съм
от вселената.
© Ласка Александрова Всички права запазени