Скуката е застой-блокиране.
Да правиш не знаеш какво, по-точно не искаш.
Има обаче пътища, които в тялото се крият.
Очите виждат нещо, но ти да мислиш искаш.
Не стой да мислиш сега.
Духът път - чрез очите - ти търси.
Направи сега, което виждаш.
Да видиш нещо друго е предназначено то.
Направи го!
Там ще видиш друго, направи и него.
Танц е това, той също иска на твоите въпроси отговорът.
От делата не бой се - те на твоя дух, на щастието твое служат.
Тялото, волята-духът на живота щастлив, натоварването, труда обичат.
Танцът на труда разнообразен твоето щастие иска.
Пътища в природата много има.
Не ги пренебрегвай, избери си един-два и ходи!
Боли те нещо в душата.
Тази болка е спирането на пътека някоя.
Пътека за разходка щастлива или по-малко.
На болката полюсът - комфорта е от разходката тази!
Не бой се от това, че студено ти е сега.
Не бой се, че гладен си.
Ще се стоплиш неизбежно, ще се нахраниш неотвратимо.
Неотвратимо е лошото, точно толкова и хубавото колкото!
Полюси на реалността те са.
Адът да посетиш, това значи, че нещо много щастливо чака те.
В ада намираш се когато - него прославяй!
На великата слава основа е той.
Прославяй боговете!
Себе си - герой когато си - прославяй!
На очите вярвай си, те пътища търсят за тебе!
Без път и пътека не оставяй се!
През храстите на живота промъквай се.
Нови пътеки проправяй.
И злото най-голямо на световете два.
Скуката - ти ще победиш!
От развлечения, компании скучни, хора скучни бягай ти.
От безметежното временно щастие не отказвай се.
Но продължи ли много (хубавото) - бой се от състоянието това!
Към лошото нарочно насочи се, неговото време временно е настанало.
Чакай щастието ново-неотвратимо!
На "нещастие" ново - по-точно на подвиг нов, осъзнаване ново - начало е то.
Слава на Велес -
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени