31.07.2019 г., 7:56 ч.

Скъсаните обувки на тъгата 

  Поезия » Любовна
317 7 10

СКЪСАНИТЕ ОБУВКИ НА ТЪГАТА

 

Не беше лесно да си тръгна.

До днес не знам защо избягах.

И сякаш станаха на въглен

петите ми във листопада.

 

Със стъпките на компарсита,

танцуваха добрите думи

И даже не посмях да питам

какво се случи помежду ни.

 

А ти сега пристигаш – мъдър,

със белези от дъжд и огън.

Но ако днес не ти се сбъдна,

то утре ме води пред Бога.

 

И тишината златна слама,

без тебе просто губи смисъл,

защото пътят е за двама!

тъй както Той ни е орисал.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??