9.02.2021 г., 7:59 ч.  

Слабак 

  Поезия » Друга
363 0 2

Всичко започна с китайска намеса,

вирус убийствен създаден с цел -

да наплаши народа, да забави прогреса,

да изпита на надеждата крайния предел.

 

Медиите подклаждат напрежение излишно,

а глупакът неимоверно вярва им от раз,

всякаш не помни лъжите им предишни,

които му поднасяха на всеки кръгъл час.

 

Когато бедността ти почука на вратата,

а книгата голяма приемаш я за враг,

е лесно да погледнеш с презрение мечтата,

и трудно да повярваш в националния си флаг.

 

Когато с омраза погледнат те децата

и съзнанието ти крехко от болка се сломи,

осъзнаваш, че за тях всъщност си слабака,

и те ще те проклинат до сетните ти дни.

 

Защо да продължавам ? - запита се слабака.

- Та смисъл не намирам дори и в утрешния ден.

И след като изгуби поредна битка с празнотата,

от последвалото деяние дори и Бог не беше изумен.

 

 

 

 

© Емил Христев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??