Всичко започна с китайска намеса,
вирус убийствен създаден с цел -
да наплаши народа, да забави прогреса,
да изпита на надеждата крайния предел.
Медиите подклаждат напрежение излишно,
а глупакът неимоверно вярва им от раз,
всякаш не помни лъжите им предишни,
които му поднасяха на всеки кръгъл час.
Когато бедността ти почука на вратата,
а книгата голяма приемаш я за враг,
е лесно да погледнеш с презрение мечтата,
и трудно да повярваш в националния си флаг.
Когато с омраза погледнат те децата
и съзнанието ти крехко от болка се сломи,
осъзнаваш, че за тях всъщност си слабака,
и те ще те проклинат до сетните ти дни.
Защо да продължавам ? - запита се слабака.
- Та смисъл не намирам дори и в утрешния ден.
И след като изгуби поредна битка с празнотата,
от последвалото деяние дори и Бог не беше изумен.
© Емил Христев All rights reserved.