2.05.2017 г., 19:52 ч.

Сладка болка 

  Поезия » Любовна
434 2 7

Генка Богданова

 

Нощ... А цигулката плаче

и разказва за чужда любов.

Но въздиша и плаче така, че

 да заплачеш и ти си готов.

 

Все едно, че е краят печален!

Все едно, че от обич боли!

Ето, трепва в тебе разпален

порив сладък и нежен, нали?

 

Нощ е... Цигулка въздиша

и разказва за чужди мечти.

Развълнувана стихове пиша

и се питам, не спиш ли и ти?

 

И се моля, дано и за тебе

друга нежна цигулка звучи!

Че плачът от любов е потребен,

а животът без него горчи.

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??