4.08.2020 г., 22:51 ч.

Сладоледен сън 

  Поезия
913 5 11

Сладоледът прокапва,

по брадичката лази,

в гушката ти се скрива,

близвам жадно с езика.

 

Ненаситно похапвам

креместите талази,

топла нега се влива

и по вените блика.

 

Непокорно ми бягаш

и смехът ти ме гали,

гукащо ме залива

с ягодова глазура.

 

На ръцете ми лягаш,

ароматът ме пали,

ти с усмивка свенлива

засвирѝ увертюра.

 

Беглите ти трапчинки

трепкат нежно и чезнат,

флейта в погледа свири,

хвърля знойни лъчи.

 

За неземни смешинки

в бездна мога да слезна,

по любовни баири

твоят чар ме качи.

© СК Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Усмивките са дребните пари на щастието »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??