5.06.2017 г., 0:13 ч.

След две години 

  Поезия » Свободен стих
463 1 1

Преди да знаеш, 

как пия кафето си

знаеше, че обичам

да кусам Нутела

с лъжица,

да спя 

и да не се влюбвам.

 

Преди да разбереш

второто ми име

телефонния ми номер

и спонтанния ми характер

знаеше,

че не играя видео игри

колко крива съм сутрин

и как ми изглежда косата след секс.

 

Преди да стъпиш у нас

знаеше, 

че съм твърде директна

твърде вятърна

и твърде инат

за да се влюбя в теб.

 

След две години

познаваш

недостатъците на семейството ми,

всеки ъгъл от апартамента ми 

та даже

и от душата ми.

 

Познаваш ме,

още съм вятърна

сухата ми поезия,

как чопля лака си,

как не мога да те дишам, 

когато си близо

и колко мразя 

да бъдеш

далеч.

 

Днес знаеш,

как ще те събудя нощес,

че виждам децата си в теб

а ти,

се смееш,

защото стихът

е за теб.

 

 

© Натали П. Всички права запазени

Посветено на К.П

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В момента когато някой събуди у теб желанието да му посветиш стих, той вече е откраднал част от душата ти!! Истинско е с всеки свой ред. Благодаря че го сподели!
Предложения
: ??:??