Преди да знаеш,
как пия кафето си
знаеше, че обичам
да кусам Нутела
с лъжица,
да спя
и да не се влюбвам.
Преди да разбереш
второто ми име
телефонния ми номер
и спонтанния ми характер
знаеше,
че не играя видео игри
колко крива съм сутрин
и как ми изглежда косата след секс.
Преди да стъпиш у нас
знаеше,
че съм твърде директна
твърде вятърна
и твърде инат
за да се влюбя в теб.
След две години
познаваш
недостатъците на семейството ми,
всеки ъгъл от апартамента ми
та даже
и от душата ми.
Познаваш ме,
още съм вятърна
сухата ми поезия,
как чопля лака си,
как не мога да те дишам,
когато си близо
и колко мразя
да бъдеш
далеч.
Днес знаеш,
как ще те събудя нощес,
че виждам децата си в теб
а ти,
се смееш,
защото стихът
е за теб.
© Натали П. All rights reserved.