3.07.2008 г., 21:26 ч.

След края на света 

  Поезия
618 0 5
 

Ти питаш ме какво ще бъде после,

след нас, след края на света,

дали земята ще е пусто място,

или ще бъде по-добра?

 

 

Не можем да сме сигурни, но мисля,

след нас ще бъде по-добре,

ще се роди от залеза отново,

чувството за нов живот.

 

 

Ще дойде нова, чиста раса,

на обич тя ще се научи,

ще бъде тъй добра, щастлива,

ще поправи грешките човешки.

 

 

Но трябва ли сега да дойде краят

и други да се борят с греховете,

не може ли да станем нови,

да включим чувствата, душите.

 

 

И всеки ден да бъде празник,

да бъде слънцето - единство,

а помощ иска ли ни някой,

ръцете да подаваме към него.

 

Така светът ще се запази,

природа чиста ще живее,

водите ще блестят като кристали,

а горите като хора ще пропеят.

 

 

И можем да сме по-добри,

аз вярвам, в нашите мечти, които

даже и недостижими все

някога ще дойдат уморени.

© Иван Русланов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??