13.01.2013 г., 12:32 ч.

След любовта 

  Поезия » Любовна
1605 0 9

''Старата любов ръжда не хваща.''
Народна мъдрост

 

Ръждива е. Огледах я добре.
Наистина - почти не си личеше.
Не би могъл човек да разбере
в устата му дорде не загорчеше.

 

Но пръстите ù бяха като меч,
съсякъл твърде много пеперуди.
Погубвал и копнеж, и блян, и реч...
Сега почти готов е да се счупи.

 

Усмивката проскърцваше от прах,
навярно непочистван със години.
А зъбите ù тракаха от страх
пред моето единствено ''Простих ти''.

 

В сърцето ù стоманено въже

разкъсваше последните частици
на светли и красиви светове,
които приютявали са птици.

 

Ръждива е. Ръждива като нож!
Тя - старата, отминалата обич.
И щом си я разлюбила (до грош!),
е най-добре на друг да я предложиш.

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??