2.12.2014 г., 20:31 ч.

След малко 

  Поезия
511 0 1

И си отиде есента,

сбогува се - преди малко

и вейна вятърът разплакан

последните листа,

и шала си червен прибра.

 

Ще кротне зимата на прага,

ще зъзне босичко врабче,

на завет до комина ще се прибере

и ледени цветя студът ще нарисува.

 

След малко, още малко - снегът ще завали

и сгушена под твойта длан

ще слушам думи, даже ще мълча.

Аз - шумната, бъбривата -

ще слушам сняг и думи.

Повярвай, ще мълча.

 

© Мая Тинчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Рисуващ красива картина на идващата зима, поздравления!
Предложения
: ??:??