24.01.2018 г., 10:14 ч.

След полунощ 

  Поезия » Хумористична
301 0 0

 

След полунощ

 

Нощ. Мъгла. Без звук, без глас.

Таласъмски, страшен час!

Бродят гладни, искат кръв.

Бързат кой ще бъде пръв

да намери във нощта

блудна, скитаща душа!

Главатарят-стар Вампир

и прочут на длъж и шир

със жестокост и желание

да създава той страдание

беше заповед издал

без да има капка жал

във вампирското сърце

всеки да му доведе

мъж, жена или дете

та кръвта им да изпие

и след туй да се покрие

чак до следващия лов!

Бе на всичко той готов

да опита свежа плът!

Тя обаче беше кът.

Пусти улиците бяха,

жив човечец не видяха

таласъмите, уви!

Бяха гладни, бяха зли!

Вече виеха от глад

във притихналия град!

Нямаха късмет в лова

на изгубена душа!

Утре ще опитат пак

като падне лепкав мрак

и забули той града

тяхна пак ще е нощта.

Ще играят, ще ловуват,

в тъмнината ще лудуват

и ще търсят до зори

грешни, скитащи души!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??