29.03.2009 г., 1:43 ч.

След теб 

  Поезия » Любовна
818 0 11

След   теб

 

 

След теб ще спусна щорите на тишината.

Ще седна до камината  обидена.

Безмълвна  като никога,  разплакана,

и  ще прегърна спомени отминали.

 

И няма да говоря  дни и  седмици.

Ще полудея от забрава дива.

Понякога  капчуци  есенни

ще ми напомнят само, че съм жива.

 

Ще се опитам да забравя.

Какво пък толкоз се е случило?

Отминало е времето отдавна

на   тази   обич   несполучена.

 

И някой ден ще вдигна  щорите.

Ще пусна бавно светлината.

Ще се усмихна тъжно на тополите,

решена, че  ще продължа нататък.

© Димена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??