6.01.2012 г., 10:04 ч.

Слепота 

  Поезия
558 0 2

Ще захвърля всички дрехи;

за какво са? - Суета…

Щом сме глухи и сме слепи

за човешките неща.

 

Ще запаля тази стая -

за какво  ни е подслон,

като нямаме представа

що е лукс и що е дом.

 

Непозната ще остана,

а пък нека съм сама,

щом от злоба плюят пяна,

вместо да дадат ръка.

 

Всичко свято ще забравя -

от какво да се боя?

Щом сърцето си изравям

всеки ден от пепелта,


във която съм събрала

всяка грешка и сълза

и със чуждата поквара

съм си тровила кръвта…

 

Искам вечно да остана

със затворени очи,

да не виждам колко давам

за угаснали мечти…

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??