30.07.2014 г., 0:43 ч.

Слон и мравка 

  Поезия » Хумористична
396 0 1

Бавно крачи си по тротоара!

След него пука се дори паважа.

На пътя си съзря една камара.

Сред нея мравка, хубава и млада!

 

Влачи зрънцето си и въздиша!

Иска да побърза, че я чака миса!

Той за да я впечатли...

Духна зрънцето да полети!

 

Те много си приличат!

В скоро време ще се вричат!

Еднакви са по ръст и ум!

Много бързат, търсят кум!

 

Тя го щипна по крачето,

С обич излята от сърцето!

Бързо сложи и венчето...

Много изморено е момчето!

 

На кумът си смигна с окото

Той почеса си ухото!?

Бързо размениха си покана

Пият си на маса в бара!

 

Слонът пъшка и се вайка...

По цял ден вика своита майка!

Пътят си ще продължи

Когато - мравката му  разреши!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??