10.12.2021 г., 8:48 ч.  

Сляп беглец 

  Поезия
597 1 1

С потоци от пороци потъвам в град словесен. 

Надеждата на ръба на сянката виси обесена. 

 

Разлагащо се тяло сложено на пиедестал, 
а с годините духът остава все така бял. 

 

Сега под небето окачен, цветен ореол, 
а светът на човека от няма пушка, по-гол. 

 

Портите на землището черно, вече са отворени.
Сам съм скитник в тъмнината с клепачите затворени.

 

Но не искам аз злодея, изкован от мрак. 
Душевен звяр, отровен, раздран от гняв. 

 

Мечтая аз с нетленната любов да възкръсна цветето загинало.
И да литна с порив нов, съвсем сляп за тъмното си минало.

 

И вече свалил от главата, тежките си спомени
да потърся в тишината, нежните `и стонове. 
  
Толкова красиви сме, облени целите в кръв,
попили браним сълзите си, а над нас мъртвешка скръб.

© България Свободна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??