11.12.2007 г., 11:15 ч.

Сляп сонет по пълнолуние 

  Поезия
454 0 3

Две-три стъпки в мрака,

белият бастун - от проза побелял.

А момичешката визия все чакаше

да я погледне някой, но без жал.

Времето дори склони

да запази младостта й,

 дори и без зримите очи

да вижда дълго свеж духа й.

Поиграха в кръг  години и омръзна им,

до умрелия звънец стояли.

Тя   бе като другите момичета,

на тях повече са дали...

Две-три стъпки в мрака... Пълнолуние.

Пейката позна слабият й силует.

И днес  очите заваляха... Седмолудие.

На лунната пътека - слепия сонет.

 

 

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??