7.09.2017 г., 11:54 ч.

Сляпото момиче 

  Поезия » Гражданска
281 1 0

           Сляпото момиче

 

Очите ти, откраднати от мрака,

се взират за искрица светлина,

която някъде далече чака,

затворена от черна тъмнина.

 

Ръцете ти, протегнати с надежда,

за да погалят пролетния цвят

и да получат тооплина и нежност,

и обич от невидимия свят.

 

В небето слепите очи се взират,

за да открият тъжната луна.

Но само тежък, хладен мрак намират,

и безкрайна, дълга тишина!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??