Слънце
Слънчице мило, мое любимо,
сутрин ме посрещаш с усмивка една,
и галиш ме с лъчите си през деня.
Отразяваш се в малките капчици роса,
и сякаш звездички има в зелената трева.
Ти огряваш майката Земя,
важно си за всички хора по света.
Огряваш моята любима, моето дете,
посрещат те с усмивка, денят дойде.
Няма я вече студенатае зима, лято е вече.
Най-добре те усещам когато съм на море,
там се отпускам, там ми е добре.
Слънчице наричали са ме много жени,
една илюзия, измама затова сега са сами.
Да но вече ги няма а ти си до мен,
не ме предаваш, ти си до мен всеки ден.
Слънчица наричам моите деца,
две честни, прекрасни същества.
Две добри сърчица, две малки слънца,
те греят и стоплят сърцето ми и преди и сега.
Не мамят, не обещават само, чисти същества са те,
играят, скачат и се радват сега,
а ти слънце им се усмихваш и ги галиш с лъчите си Всякога.
© Валентин Миленов Всички права запазени