СЛЪНЦЕ С ВОАЛ
Надвиснали облаци в свят
от бездни и кръпки зашит.
В дъждовните капчици спят,
все кукли примамени с „квит“.
И паякът вплита лъчи,
улавя мушиците с цвят
на пъстри кристални дъги.
С мечтаното чувстваш се слят.
Създаваш си слънце с воал,
заспиваш от себе си скрит.
И Пътя, с химери постлал,
вървиш в раковината свит.
Художник на своя живот –
рисуваш деня и нощта…
Палитрата само е вход,
преминеш ли, там – Вечността…
© Санвали Всички права запазени
С пожелание за хубава и споделена вечер!