20.12.2016 г., 22:24 ч.

Слънчева Коледа 

  Поезия
483 0 4

Слънце на Коледа – така нетипично –

свежият вятър навява копнеж!

Разхождат се майки с деца и с колички.

По стъклата липсват рисунки от скреж.

 

Нетипично време, но типично какво е

в този модерен, но и назадничав свят?

Коледа трябва в душите да грее

не само, красивите елхи да блестят!

 

Отрупват трапези, реклами, безбройни,

магазините търсят клиенти с пари.

Витрините кичат се от стоки – пробойни –

невъзможна пред тях е думата „спри”!

 

А народът копнее – как да си скъта

трошица парици при болест – за лек.

Как да се топли във зимата скъпа?

За миг да се чувства пълноценен  човек!

 

Ех, че парично време настана!

И Коледа хапва от нас като звяр!

Дали в торбата, от живота продрана,

ще намерим останал коледен дар?!

 

20-12-2016  г.

Д.В.

 

 

 

© Десислава Вълова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??