15.02.2011 г., 14:05 ч.

Слънчеви зайчета - Хайку 

  Поезия » Източни форми
699 0 7

1.

Слънчеви лъчи

се гмурнаха в морето.

Търсеха бисер.

 

2.

И  от болката

се ражда красотата -

в сърце на мида.

 

3.

Пеят вълните.

С нежни, приспивни песни

люлеят звезди.

 

4.

Морският вятър

лудува пак с чайките.

Свободни души!

 

5.

Ах, море, море!

Отчаяно влюбени

реки те търсят.

 

6.

Сребърен гребен.

Нежните вълни решат

морска  сирена.

 

7.

Тихо разсъмва.

Звезди притварят очи.

Отново е ден!

 

8

Слънчева мрежа

хвърли денят в морето.

Плени русалка.

 

 9.

Морето плете

вълшебната си мрежа

за слънчеви дни.

 

10.

Още без  шапка,

босоного лятото

бърза към плажа.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??