29.11.2011 г., 12:23 ч.

Слънчевият юг 

  Поезия » Пародии
563 0 1

                Слънчевият юг

 

Европейските южняци-веселяци

гърмят поред

             като ръждясали патлаци.

Канонадата, начената от изтока

        на континента стар,

             достигна вече Гибралтар...

 

Гърци, Италианци и Испанци

       не щат да бачкат

                   като щурите Германци!

Разчитат само на туризъм.

         Налитат на веселия и танци.

 

Усетили се, че не могат вече

да трупат пак за чужда сметка

                                                пачки,

проблемите на кризата рашават

                         със масови стачки.

Волът рие, на гърба му пада,

                          казал бил Народът!

После със години горко

               цялата държава страда...

Вадят очи, вместо да изпишат

                                               вежди.

   Закопават оскъдните надежди.

 

Българите пък нехаят и гадаят!

       А какво ли ще се случи тук?

Нали и ний сме се лепнали

                    мъ ъ ъ ъничко на юг!

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??