15.07.2007 г., 20:42 ч.

Слънчево момиче 

  Поезия
1231 0 23
Аз съм отново тук
с новия ден,
искам да бъде с друг
цвят оцветен.
Има безкрай неща
да се родят,
има безброй слънца
да затрептят.
Весел върви денят
както преди,
стъпвам на пръсти, виж,
няма следи.
Сбирам лъчи с ръце
и ги плета,
слънчеви кошнички
да подаря.
С флейта извивам глас
в нежен напев,
трепват милион стъкла
в кръшен фалцет.
Цветните шапчици
с устни редя,
пия росата им,
в багри крася.
Грейвам в оградите,
в детския смях,
после в площадите
паля сърца.
Тъй си върви денят
слънчево сгрян,
търся сред хората
своя избран.
Може би утре там
с новия ден,
той ще ме срещне с плам
само за мен.

© Дими Фильова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??