22.01.2017 г., 22:28 ч.

Слънчево момиче 

  Поезия » Друга
1658 13 15

Слънчево момиче


Слънчево момиче съм била.
Повярвай ми, не ми е никак лесно
от ранно утро чак до вечерта
да крия тъмната страна от себе си.
Да се усмихвам, а в сърцето мрак
да чопли с пръсти и да го ранява,
и не сама, ала самотна пак
лъчите свои щедро да раздавам.
Плета венци от своите мечти,
но не мисли, че кича си главата,
а вечер, щом светът голям заспи,
аз тайничко ги пущам по реката...
Наричам ги – на всички като мен,
на тоя свят със името ,,различни’’,
защото идва следващият ден 
и пак на слънце трябва да приличам!!!


Зареница /Диана Стоянова/

© Диана Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??