31.07.2007 г., 17:38 ч.

Слънчогледова жрица 

  Поезия
1029 0 25


Откъснах си забравен слънчоглед.
Единствен сред морето окосено.
Самотен ме приканваше отпред
(
така навярно беше му студено).


Запазил беше в жълтата си пита
оттенъци от слънчева жарава.
Разливаше се... Амбра недопита...
И амулети от слънца раздава.


Със поглед ме пронизваше дълбоко,
изкъпа ме със сълзи на девица.
Понесла в шепи слънце еднооко
съм нова. Слънчогледовата жрица!


30.07.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??