10.05.2020 г., 9:51 ч.

Смелото Косе 

  Поезия » За деца
515 0 2

Идва в нашата градинка

мъничка, скоклива животинка.

Червейчета най обича

и Косе Босе се нарича.

Всяко Косе, знам, е черно, 

но това е по-модерно.

Има в своята опашка

беличко перце, юнашко.

Мисли си: - Това перце

прави смело моето сърце.

Носи ми голям късмет.

С него съм красив, напет.

Нямам страх дори от мечки.

ПУК! Отнякъде изпука клечка

и Косе Босе затрепери, 

огледа се, скривалище намери.

Сгушено под гъсто храсталаче, 

Косето за мама плаче.

- Това, че имам беличко перце

хич не прави смело моето сърце!

 

© Иделина Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??