12.01.2019 г., 19:31 ч.

Смешен дъжд 

  Поезия » Философска
580 1 0

 

Веднъж сънувах странен сън

Валеше слънчев дъжд навън

А хората без капка страх

Се къпеха в дъжда със смях.

 

Обичаха се хората навън

А гласовете им кат звън

Повтаряха го всеки ден

И всеки бе благословен.

 

Сърцата им изпълнени с любов

А думите повтаряха с надслов

Усмихваха се на дъжда

На онзи слънчев от съня.

 

Лошо беше, че е сън

Но слънцето изгря навън

Надеждата отново оживя

Че всичко може да се случи от съня.

 

И всеки вече е разбрал

И истината е познал

Че Любовта е нашето спасение

А Смехът – от болките лечение.

 

 

 

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??