5.12.2022 г., 8:58 ч.

Смирения по друмите на Бога 

  Поезия
194 1 1

... смирение! – е думата, с която започва сутрин дългият ми ден –

пред лакомника, озверял за злато, и пред мъдреца, вгледал се във мен,

загърбвам подлеците със насмешка, глупака отминавам с тъжен смях,

по старичкия метод "проба-грешка" и аз до светла старост доживях,

на чисто съм с отминалото време – и с другото, което предстои,

 

изпадам пред лъжата в бесен тременс – и не рисувам с розови бои,

покорен роб на Истината свята, изричам я – на всякаква цена! –

готов да я платя със Свободата! – за нея бих загинал на война,

да ви обичам? – и Отвъд ще мога, че Пътят без любов е адски къс.

Вървя – смирен по друмите на Бога, и тихо мъкна своя честен Кръст.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • да ви обичам? – и Отвъд ще мога, че Пътят без любов е адски къс.

    Прозрения свише, продиктувани от Бог.
Предложения
: ??:??