30.09.2008 г., 13:35 ч.

Смири се 

  Поезия » Любовна
679 0 1

             Смири се

СМИРИ, Душа, размирната си скръб

 

и повери на есента безбрежна

 

въздишките на твойта песен нежна,

 

утехата на твоя спомен скъп!

 

 

Градът е глух за нашите мечти,

 

градът не ще приеме любовта ни

 

и нейний странен кораб ще потъне,

 

преди едно сърце да освети.

 

 

Чуй, спуща се по своя друм нощта;

 

сред мрака на заспалите простори

 

тя звездната си книга ще разтвори

 

от теменужний праг на вечността.

 

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??