Аз не мога да ти върна
всичко, що ми даде
и което съм получил
с толкова любов!
Но през огъня ще мина
и докрай отдаден
с теб ще търся светлината
всеки изгрев нов!
Никога не ще ти върна
думите обични -
казани са,
но не мога времето да спра!
А словата, още топли,
нежни и лирични,
в моето сърце преливат,
мокри от дъжда!
Как могъл бих да гадая
или да предричам!
Зная само,
че мъдрецът беден е в света!
Ала мога,
мога още тебе да обичам!
Че животът има смисъл
само с любовта!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени