14.05.2006 г., 0:57 ч.

СМЪРТ 

  Поезия
1119 1 11

 

 

                СМЪРТ

 

 

Денят си тръгва гузен,

залязва златното кълбо.

Мракът идва син и хладен,

загърнат в сиво наметало.

 

Нощта започва в лилаво,

тъжно лампата блести.

Отвън се чува вик на сова,

по небето запулсираха звезди.

 

На масата пакет цигари,

бутилка водка, пепелник.

Душата ми отсреща седнала,

поела роля на съднúк.

 

В стаята е пусто и самотно,

цигарен дим в полумрак,

шишето е наполовин изпразнено,

а вътре в мене – лед и мрак.

 

Една въздишка, после пак една,

запалвам сетната цигара.

Къде загубих радоста?

Къде изгубих мойта вяра?

 

Един въпрос, след него – други,

а отговори не намирам.

Нощта отмина и се съмва,

лягам си и там в съня умирам!

 

 

 

 

.   .   .

Ivaylo Atanassov

13.05.2006 (24.31 h)

Senftenberg - Germany

 

© Ивайло Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??