19.09.2020 г., 0:19 ч.

Смъртта ще бъде кратка 

  Поезия » Философска
353 0 1

Смъртта ще бъде кратка

 

Смъртта ще бъде кратка,

уви недей се бори ти,

веднъж го разбери.

Когато гръм удари, ще те порази.

 

Съдбата вече не те мрази

и знаеш идват на талази

тези буйни стонове тъга

и млада ще е песента.

 

Недей пролива мойта кръв,

аз ще остана докрай такъв,

чудовищно нечут и необичан,

където вече няма миг покой.

 

В задгробния живот ще бъдеш

роб или пък господар на този звяр в бутилка

и там сред цялата мътилка

ти можеш да пребъдеш.

 

Но, уви!

© Атанас Маринов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А, тук категорично ще оспоря... някои цял живот си живеят мъртви. Но от друга стана си прав - ако те удари внезапно гръм - да. За пребъдване не ми се мисли.
Предложения
: ??:??