Снежен човек
Името му Снежко,
Снежко Белодрешко,
целият от сняг,
даже и с калпак.
Морковче стърчи,
има и очи,
въгленчета черни,
копчета модерни.
И усмивка блага,
този юначага,
на студа държи,
тъй ли е, кажи?
19.01.2021 г. Ивета Попова
© Ивета Стоянова Всички права запазени