21.12.2011 г., 20:54 ч.

Снежен човек 

  Поезия » Любовна
699 0 7

Снежният човек стопи се,

Коледата стана маскарад

и празничното чудо измори се

да бяга през комина всеки път...

 

Заглъхнала зарята след минута,

напомняше за себе си така -
барутен мирис в небесата

и мрачен облак след това...

Замръзна старата камина,

леден огън я скова...

Честита - новата година,

приличаше да старата сега...

 

А аз по старите бордюри -
седнал на снежеца мек,

гледам тъжните гравюри...

Стопи се снежният човек...

© Никола Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??