31.12.2011 г., 16:17 ч.

Снежко 

  Поезия » За деца
2857 0 2

Снежко весел, Снежко бял,

цяла седмица валял,

кой те сипе от небето

по селата, по полето?

Кой по голите върхари

кичи хубост както свари?

Кой в зелените елхички

бързо пали рой звездички?

Кой подаръци ще носи,

ще задава куп въпроси?

На послушните дечица

кой ще дава по парица?

Онзи старец белобради,

от чувала който вади

кукли, влакчета, мечета

за момичета, момчета.

Той – с помощници джуджета

и елени със звънчета,

със Снежанка белолика

все на празника прилика!

 

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Нека 2012 година е честита, мирна и благодатна за всички!

  • ЧНГ!
    Много здраве и късмет
    и в дома ви берекет!

    Много хубаво стихотворение.
    С уважение.
Предложения
: ??:??