3.12.2017 г., 15:10 ч.

Снежко на площада 

  Поезия » За деца
709 9 32

Навъсен, на сянка се крие площада -
самотен и тъжен е днес,
че Снежко гради мразовита блокада
и трупа безспир от нощес.

 

"Отивай си, Снежко, виж как си прогонил
и хора, и дребнички твари!
Пречупваш от тежест по-крехките клони...
Препъваш и млади, и стари!"

 

"Не страдай, площаде, аз утре отлитам
на север, дворци да градя.
След мен ще дотичат децата с шейните
и глъч ще отекне в снега.

 

Очите ще греят, а коледни песни
ще чуваш под път и над път.
Във мойта прегръдка, знай, всеки е весел, 
а бял и красив е градът."

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??