14.12.2023 г., 8:46 ч.

Снежна песен 

  Поезия » Любовна
188 4 3

СНЕЖНА ПЕСЕН

Ти беше болка. Беше вик.
Сълзица на солена буза.
Огъваше с невинен тик
ръба на бялата си блуза.

Постлах пред тебе куп цветя
на теракотените плочи.
Камбана в мен ли проехтя?
Или сърцето ми изскочи?

Щом лампата си угаси,
видях как тихо се прекръсти.
И в сипейните ти коси
зарових тежките си пръсти.

Не знам какво направи с мен.
А после пак. И отначало.
Лежах като зашеметен
до земетръсното ти тяло.

Видение – елха до пън.
Кой вятър ли ми го отнесе?...
Било е стон. Било е сън.
Било е тиха снежна песен.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??