В бедна мраморна къщурка живея,
но дори памперси за бебето нямам във нея.
Карам мерцедес от последна - Ес класа,
но гладен съм и пуша на комшията фаса!...
Ах, беден съм - свършиха ми пак парите
и ще трябва пак в чужбина да пращам снахите!...
Ах, беден съм - нямам на гърба си риза,
че май ми изтекла задграничната виза.
Гърнето със злато, пендари, жълтици
потънало цялото май е във трици!
Женъта, гурката, ходи с коприна,
спестява пари за палтенце на зима.
Децата учат само на зима,
че в къщи се счупи пустия Климат.
Ах, гурко ми, ще трябва отново
да си набутам пак милиона!
А за утре часовника аз дъ навия,
че на борсата за пари трябва да ходя - горкия!
Галонът с уиски и той ми се свърши...
Но кой го е грижа за кризата вкъщи?
И скитам в чужбина, немил и недраг.
С костюм съм , Окован със златни синджири,
Вечният-Социално слаб!!!!
Помощ,Орааа!Дайте му пари за хляб!
Дайте му ваааа!!!
© Живко Желев Всички права запазени