24.05.2011 г., 23:08 ч.

Социологическо проучване 

  Поезия » Гражданска
414 0 0

Просто чаши и чинии – посуда.

Наполовина празни, наполовина пълни.

Наполовина – винаги един от трима

е във нужда.

А по строфите полепват сажди.

 

Без значение е интериорът –

твърди, дървени, или пък

меки, кадифени –

                               маси и столове.

Един от трима е в затвор от хора.

 

Един от трима доста често

е в комбина с двама други –

и отново стават трима;

в Райската градина още

си личи прекрасно

                                българската диря.

 

Кофеино-никотинените малки хора

се разтварят –

                         и отвътре

                                           нова черна диаспора

се провиква в хор:

                                ,,Един от трима млади е в чужбина!’’

 

Пълзим из тъмни коридори...

© Константин Дренски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??