26.05.2010 г., 22:21 ч.

Солта 

  Поезия » Философска
626 0 1

Кой е най-ценният кристал на света?

Дали е диамантът или солта -

 питам те днес и сега.

Кое е по-скъпо - парата или скръбта?

 

Да, изглежда лесно, а дали е тъй?

Солта топи се, но и трови, а

диамантът може би е прокълнат - да сбъдва тленните мечти

 на нас, прогнилите от материалното души.

 

Всеки „почтено би отрекъл”

и би избрал солта, но тя ще се стопи,

за да разкрие това, що е ясно на света,

че днес, освен солта, топи се неусетно и почтеността...

© Калоян Калоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нямам нищо против оценките,но моля като поставяте такива поставете и аргументи .Благодаря!
Предложения
: ??:??