17.02.2019 г., 19:06 ч.  

Солта 

  Поезия » Философска
431 1 3

                 Солта

 

Там някъде в далечно царство,

 в незнайно и богато господарство,

живеел цар с трите си красиви дъщери,

обичали баща си, но били много сами!

 

Извикал ги веднъж царя, да му докажат обичта,

на баща си те да дарят дарове от душа.

 

Най-голямата дарила златото си на своя баща,

приел той даровете и с радост и усмивка на уста.

От средната си дъщеря получил диаманти скъпоценни,

донесени от далечни страни, красиви, те били безценни.

 

А най-малката  подарила на баща си чувалче със солта,

която е необходима във всяко домакинство всякога.

Обидил и се жестоко царя на своята малка дъщеря

и наредил  в цялото царство да унищожат   солта.

 

Затворил той ядосан своята дъщеря, девойка,

в тъмни тъмници да и погуби младостта.

 

Минало време а на трапезите я нямало солта,

безвкусни всякакви  ястия само имало на нея.

На хората и царя липсвала им много точно тя,

единствената, безценна и кристална,солта.

Усетил царя своята грешка голяма сега

наредил да извикат своята дъщеря веднага.

- Извинявай, дъще, ти беше права някога,

когато подари ми най-неободимото нещо, Солта!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??