8.10.2023 г., 16:26 ч.

Соната за съботен ъглошлайф 

  Поезия
117 2 3

СОНАТА ЗА СЪБОТЕН ЪГЛОШЛАЙФ

 

... събота е – време за ремонти, да излезе някой с ъглошлайф,

джендърът съсед да се наконти, да ме поздрави със give me five,

в кофата да препера две ризи – чиста риза някому да дам,

по Гезмето – скитник без мангизи, да вървя нататък – и насам,

да си легна между два и четири и да се наспя добре – до пет,

сетне от пътуващия кетъринг да си крадна сандвич със пастет,

 

да почерпи с две-три халби бира някой, спрял до пейката, авер,

келнерчето, дето ни сервира, да ни метне за зелен хайвер,

сетне да се смъкна към морето, да погледам стихналия плаж,

събота е! – времето, което никой не брои за трудов стаж,

старата Земя лети – щастлива! – те, това се казва жизнь и live! –

ако Бог е легнал да почива, хърка в съпровод на ъглошлайф.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??