14.03.2006 г., 20:27 ч.

СОНЕТ 

  Поезия
756 0 12
СОНЕТ


Аз можех да живея иначе
да бъда лош или пък добър.
Но аз избрах да бъда ничий
и следователно безличен.

Вървях наникъде, а бързах
по пътя си не срещнах никого
не вярвах в предопределено бъдеще
и нямаше пред кой да коленича.

Сега съм сам като смешник,
на който се усмихват от учтивост,
когато със фалшив камшик

се удря по гърба немилостиво.
И въпреки че раните са истински
кръвта във тях отдавна е изстинала!

1995

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??